Večeras živite u ritmu muzike i filma

Od ove godine grad Kragujevac je bogatiji za još jedan Festival. Večeras, utorak 22.06.2021 održaće se prvo veče festivala, na Đačkom trgu kod Prve gimnazije, a takođe i sutra uveče 23.06.2021 uživajte i drugo veče uz bogat kulturni program.

Počinjemo letnju sezonu u gradu poznatom po rokenrolu. Uživajte u filmovima i svirkama. Sugrađani  imaju mogućnost da se podsete nekih dobrih starih vremena, ali i da se današnja omladina upozna sa najboljim, po čemu je naša muzička scena poznata . FMF je na neki način dobar uvod u Arsenal Fest, svakako najveći rok događaj koji imamo.
Kragujevčani će biti u prilici da pogledaju dokumentarne filmove o legendarnim izvođačima rok muzike sa naših prostora, da razgovaraju sa rediteljima filmova i gostima, akterima istih, koji su prijatelji i saradnici velikana, ali i svedoci jedne epohe.

Obe večeri Festivala završiće se svirkom kragujevačkog benda „Vesele 80.“, koji će izvoditi numere Vlade Divljana, Idola, Električnog orgazma, Haustora, Šarla Akrobate, Azre, Ekatarine Velike i grupe Film.
U utorak, 22. juna u 21h, biće prikazan film ,,Nebeska tema“ o Vladi Divljanu, Mladen Matičević. Posle projekcije o filmu će govoriti reditelj filma Mladen Matičević i pijanista Aleksandar Šandorov.
Sutradan, u sredu, 23. juna u 21h prikazaće se film „Novi talas – 40 godina posle“, Nikola Knežević i Olga Kepčija. Gosti posle emitovanja filma na Đačkom trgu biće rediteljka filma Olga Kepčija, rok kritičar Petar Janjatović i basista Zdenko Kolar.
Festival muzičkog filma u Kragujevcu zvanično je podržan od Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca

 

 

#Životritammuzikeifilm #muzičkifilm #festival #Kragujevac #ĐačkitrgPrvagimnazija

Komentari (0)

Ostavi Komentar