Srpski glumac Nenad Nenadović rođen je 20. oktobra 1964. godine u Beogradu, a sa 13 godina je prvi put stupio na pozorišnu scenu.

Naime, njegova prva uloga bila je u predstavi "Povratak otpisanih", glumeći hrabro dete koje je branilo čast svog oca od Nemaca.

Videvši da mu gluma ide od ruke, Nenad Nenadović je upisao Akademiju umetnosti u klasi Minje Dedića, a po završetku studija, odmah se zaposlio u pozorištu.

Prva predstava u kojoj je počeo da se razvija njegov svet glume je "Sve je dobro što se dobro svrši" u pozorištu Boško Buha, pa je svog celog života ostao upamćen kao omiljeni dečji glumac.

Pored ove predstave, ostaće upamćen i po mnogim drugim, kao što su: "Crveni zatočenik", "Uspavana lepotica", "Dečko koji obećava", "Iza kulisa", "Gospođa ministarka", "Petar Pan", "Carica Milica", "Zmaj od Jastrebca".

Dobio je brojne nagrade, među kojima su tri Buhine za predstave "Tri musketara",  "Princ" i "Arkadna avantura".

U svojoj karijeri od televizijskih emisija, vodio je "Zooteka", "Pet šou", "Fazone i fore"

Srpski glumac Nenad Nenadović imao je i sopstvenu školu glume, koja je bila posvećena deci i razvijanju njihovih glumačkih talenata.

Upamćen će biti po mnogim ulogama, kako ozbiljnim serijama, filmovima, od kojih su Boško Buha (Lale) iz kojeg ga stariji znaju. Tu su i Tesna koža, gde je igrao učenika, Komšije (serija) Mihajlo Atanacković

Film Balkan ekspres 2, gde je igrao Mladog Nemca koji se zaljubljuje u pevačicu Lili, i mnoge druge uloge.

Od novijih serijskih uloga mu je najzapaženija uloga Brunera. Gde je odigrao maestralno Nemca, bogatog biznismena. Uveo nas je uveo u svet bogatstva i moći šta sve može da uradi novac, a takođe i šta ne može da se uradi, jedna stvar Ljubav i poštovanje.

Mlađi iz emisije fazoni i fore uz koje smo imali bezbrižno i srećno detinjstvo. Fazoni i Fore 2 gde ga pamtimo kao pingvina Daču.

Biće upamćen kao čovek  pun humora, dobrote, pozitivnosti, velikog srca.

Živeće kroz svoje uloge. 

Slava mu!

 

 

 

#Glumac #NenadNenadović #Gluma Tvemisija #Fazoniifore

Komentari (0)

Ostavi Komentar