Mesečev cvet je cvet koji donosi sreću

Spatifilum ili Mesečev cvet je pre svega cvet koji donosi sreću u ljubavi i zdravlju, zbog toga svaka devojka i žena treba da ima u svojoj sobi, ovaj cvet je ženski cvet.

Zato drage dame kupite ga ako još uvek niste.

Mesečev cvet je s' razlogom jedna od najpopularnijih sobnih biljaka: osim što ulepšava i prostor i luči pozitivnu energiju, odlično čisti vazduh, upija ugljen monoksid i formaldehid i apsorbuje elektromagnetno zračenje televizora i kompjutera.

Lako se neguje i održava, ovaj prelep cvet dostiže visinu 30 do 100 cm. Prepoznatljiv je po lepim sjajno zelenim listovima i belim cvetovima. U sobnim uslovima spatifilum ili Mesečev cvet najčešće cveta tokom proleća i leta.

Ako je veća vlažnost vazduha, cvetovi mogu da se pojave i zimi. Između dva ciklusa cvetanja prođe 6 do 12 nedelja.

Tokom zime, mesečev cvet najbolje napreduje na svetlom mestu, 2 m udaljenom od prozora, dok mu leti najviše prija polusenka. Ova nežna tropska biljka traži vlažnu zemlju i temperaturu od 20 do 25 stepeni (minimalno 16).

Cvet zalivajte  jednom u sedam dana zimi, a tri puta nedeljno leti, vodom sobne temperature, između zalivanja sačekajte da se zemlja prosuši.

 Tokom proleća i leta, dodajte joj đubrivo za cvetnice. Ako brzo raste, mesečev cvet možete da presađujte jednom godišnje, najbolje u martu ili aprilu.

Koristite zemlju od treseta i peska, sa dodatkom kore drveta. Listove spatifiluma povremeno prebrišite vlažnom krpom

#spatifilum #mesečevcvet #sreća #pozitivnaenergija #čistvazduh

Komentari (0)

Ostavi Komentar