Imala sam zadovoljstvo i veliku čast da intervjuišem divnog i skromnog čoveka, odličnog glumca i velikog umetnika.

Uživajte u novom intervjuu uz vašeg Uroša, kako Vam je draže il ipak samo Jadrana Malkovicha :) 

Šta je preovladalo da se odlučite za glumački poziv? 

To je odlično pitanje jer nemam iskreno rečeno, nemam pravi odgovor.

To su razni elementi koji su tu ušli, koji su doprineli tome da se odlučim, a stvaralački deo i prilika da budem uvek neko drugi ili neka druga verzija sebe.

Biti deo jedno tako velikog tima, jako puno ljudi jako puno toga treba da se sklopi i da radi kao jedan dobar tim, da bismo napravili samo jedan kratak film. Samo kratak film je vec veliki podvig, a kamoli ceo film ili serija. Tako da eto stvaralački deo, mogućnost da budem neko drugi ili da budem različite verzije sebe i deo velikog tima. 

Da li je to bila ljubav prema glumačkoj profesiji iz detinjstva ili rane mladosti?

Bilo je u detinjstvu već, ja sam kak klinac dobijao od mojih roditelja video kasete sa filmovima iz Nemačke su mi slali i to su uglavnom bili filmovi 

Dzon Vejn, Klint Istvud, Dzeri Luis, Din Martin.

Da, evo sad prisećam se svih tih filmova i eto ja sam to gledao i ja nisam ni znao šta znači biti glumac.  Za mene su oni bili stvarni likovi, to su bile stvarne situacije, a ja sam želeo da budem deo toga, tako da tu sam već imao tu želju, ali nisam ni znao šta to tačno znači. Tako da iz vrlo ranog detinjstva i onda je to otišlo nekako na pauzu do mnogo, mnogo godina kasnije. 

Koja je značajna uloga je na Vas ostavila poseban utisak?

Pa iskreno rečeno svaka ostavi neki utisak, jer svaka uloga je prilika da budem neko drugi i da saznam nešto novo o sebi, da iznedri možda neka  razmišljanja i osećanja koja nisam ni znao da imam, a i dodatno moj posao ako hocu da ga uradim dobro, ja ne mogu da osuđujem tog lika kojeg igram, tako da sve što taj lik radi, sve što taj lik kaže je ok, tako da ste strane gledano svaka je ostavila utisak, a ovako vrlo poseban utisak, dve, Uroš iz Azbuke i general Pamenion iz serije Aleksandar, stvaranje boga.

Od svih uloga koju ste odigrali, bilo da je reč o filmu ili seriji koja Vam je najdraža i zašto?

Pa eto opet ista ta dva lika su mi izuzetno draga. Pamenion, čak šta više, Pamenion pobeđuje. 

Možda zato što nam se najviše poklapaju uverenja, da. 

Da li se pronalazite u nekoj Vama posebnoj ulozi?

Pa eto mogu da kažem da u ulozi generala Pameniona prepoznajem puno karakteristika koje ja imam, imam ih i sa Urošem, ali kod Uroša postoje određene karakteristike i određena uverenja koja ja nebih mogao da opravdam. Tako da, Pamenion. 

Koliko sugrađani posećuju pozorište i kako Vi gledate na to?

Pa ja mislim da prilično dobro posećuju pozorište naši sugrađani i naročito kad uzmemo u obzir da je kod nas pozorište vrlo specifično i pozorišni program je vrlo specifičan, da ne postoji program. Primer radi ja sam igrao mjuzikl u Nemačkoj i ovakav isti princip i u Engleskoj, i u americi na brodveju, u engleskoj na vest endu. 

Predstava koja se igra, igra se odmah unapred planirano da se igra godinu dana onda u zavisnosti od toga da li je posećenost dobra odigra se svih godinu dana, ili se skrati taj period. Igra se sedam puta nedeljno, subota i nedelja se igra po 2 puta tako da je mnogo lakše za ljude da budu da se spreme i posete pozorište jer znaju da aha ok od Marta kreće da se daje ta predstava, da se igra ta predsrava i igraće se narednih bar pola godine. Tako da znamo da ce utorak u 19h, svakog utorka od 19 casova se prikazivati to, tako da jedan utorak kad smo slobodni možemo da odemo. Kod nas ovde je to malo drugačije, ovde su programi se izbacuju mnogo kratkoročnije, tako da malo više zo ide na spontano posećivanje, takav bar utisak ja stičem na spontano posećivanje pozorišta. I mimo svegq toga je jako dobro i mislim da se kod nas baš ceni pozorište i pozorišna gluma i uopšte se ceni taj odlazak u pozorište. 

Igrate u najgledanijoj seriji Azbuka našeg života lik Uroša, poznatog biznismena, koji je rastrzan na dve strane gde su prisutni lomovi na poslovnom i privatnom planu, a opet ostajete prvrzeni porodici i karijeri.

Koliko je ovaj lik sličan Vama i kako ste vi doživeli to?

Sada mogu da kažem da u drugoj sezoni imam mnogo više povezice sa Urošem nego što sam to imao u prvoj sezoni, prva sezona Uroš je skoro pa potpuno suprotan lik od mene, njegova uverenja i njegove vrednosti su potpuno suprutne od mojih. Dok u drugoj sezoni eto ta okrenutost porodice i želja za očuvanjem toga i taj štićenički momenat veća, mnogo veća otvorenost naravno ne lako, ali mnogo veća otvorenost i iskrenost su se sad odjednom razvile i to su sada vrednosti koje ja delim sa njim i za koje mogu da stojim. Tako da sam doživeo to na pozitivan način, e sad naravno taj proces, taj period u kom je on bio, gde je rastrzan na sve te strane za mene je taj deo snimanja bio izuzetno naporan, zato što Uroš u drugoj sezoni iako je imao možda dve scene koje su bile rastetećene i to na kraju i eto interesantno je da su mu te scene koje du na kraju same sezone mi snimali skoro na kraju. Svaki minut ispred kamere u drugoj sezoni kod Uroša je napeto i ulozi su veliki čak toliko daleko da ide udeo gde je pitanje života i smrti.

Da li nas tokom nastavka ove serije očekuju neki novi raspleti?

Sigurno, s' tim što ja ne znam šta Jelena kuva, Jelena Bajić šta kuva za treću sezonu. Ona je uveliko u procesu pisanja i čim bude imala materjala koje želi da podeli sa nama, biće jsko interesantno da vidimo šta će to biti. 

Koja Vam je uloga najdraža?

Eto i to je nešto što, mogu da kažem da su mi sve jako drage, jer je svaka uloga  bila prilika da radim nešto što jako volim i nešto što me ispunjava, tako da ste strane sve su mi jednako drage. Neke su lakše, neke su teže izazovnije, neke imaju kao recimo lik Uroša naročito druga sezona imaju jako veliki uticaj na  društvo, na te porodične vrednosti i tako da je tk jako lepo s' te strane, al eto tu smo negde opet izneđu Pameniona i Uroša, dele prvo mesto.

Koje nove projekte možemo da očekujemo?

Evo nažalost o novim projektima nesmem da pričam jer sam za svaki od njih koje radim potpisao endi ej. Tako da nažalost, ima novih  mogu da potvrdim da će biti treća sezona Azbuke, eto to mogu da kažem, samo nažalost ne znam kad će mo početi sa snimanjem.

Vaš životni moto je?

Moj životni moto bi bio: Iskreno, hrabro, uporno, ljubazno!

Hvala Jadrane 

Zadovoljstvo je moje

#Gljmac #JadranMalkovich #gluma #Azbukanasegzivota #Pamion

Komentari (0)

Ostavi Komentar