Za dan grada na Đurđevdan 6. maja u Kragujevcu će biti organizovani prvo od 11h dečiji program, dečiji folklorni ansambl Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević, a nakon toga i sledi Đurđevdanski maskenbal i Festival uličnih svirača.

Ne propustite ni program za najmlađe od 17h na Trgu vojvode Radomira Putnika, biće organizovana manifestacija „Đurđevdanski venac“ kada će Ustanova kulture „Koraci“ svečano proglasiti pobednike konkursa „Kragujevac koji volim“ i uručiti nagrade.

U 18.00 sati program za decu zatvoriće Predstava „Put oko sveta sa Leontinom“.

Večerašnji muzički koncerti na trgu ispred zgrade Gradske uprave. Kragujevčane će zabavljati brojni izvođači, među kojima su i legende pop i rok scene Neverne bebe, Bajaga i instruktori.

Za dan grada pre grupe Neverne bebe i Bajage zabavljaće Vas jedinstven, harizmatičan pevač i gitarista poreklom iz Nigerije, Kaziah Jones

Na koncertu na Dan grada, 6. maja, koji počinje u 20 časova, nastupiće Neverne bebe, a nešto kasnije Bajaga i instruktori a tradicionalni vatromet predviđen je između dva koncerta.

Dok će 7 Maja biti zadužen za uživanje Kragujevački simfonijski orkestar uz vaše omiljene pevače Tijana Dapčević, Ivana Negativ, Dado Topić, Kiki Lesandrić i Piloti, a specijalni gost Kaziah Jones od 22,30 sati.

Đurđevdanski koncert će biti održan i 8. maja, kada publiku očekuje hip hop veče.

Trodnevni muzički program za Đurđevdan organizuje Dom omladine pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca.

Među mnogobrojnim manifestacijama u okviru majskih svečanosti, od 14. do 18. maja biće organizovan 26. Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra“, a od 15. do 19. maja Sajam knjiga. Od 23. do 29. maja na programu su „Joakimovi dani“ – revija pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca. Majske svečanosti 31. maja biće zatvorene izložbom „75 godina Narodnog muzeja Šumadije“.

Ne propustite da uživate u praznicima još neko vreme, a uz to i pratite dalja dešavanja na Kulturici.

#Đurđevdan #Dangrada6maj #Nevernebebe i Bajaga #7Maj #OrkestarKikiDadoIvanaNegativaj

Komentari (0)

Ostavi Komentar